Przepis na Ogród 10/2017

Jesień wcale nie musi być szara i ponura. Oczywiście na aurę nie mamy wpływu, ale na to, co rośnie na naszych rabatach już tak! Oto październikowy "Przepis na Ogród"!

Gdy za oknem deszczowo, możemy zerkać na mieniące się różnymi kolorami byliny – dzielżany, rudbekie, aksamitki, wrzosy czy na zmieniające barwę drzewa oraz krzewy. Właśnie jesiennym rabatom poświęciliśmy październikowy temat numeru (s. 16-24).

Na grządkach ciągle jeszcze walczymy ze ślimakami (s. 42-43), zbieramy ciecierzycę (s. 36-37), topinambur (s. 38-39) i dynię. Właśnie z tej ostatniej nasza stała czytelniczka Anna Kander-Nowogrodzka robi pyszne przetwory (s. 52-53). 

 

 Nie zapominajcie o tym, że trwa jeszcze nasz konkurs. Wykorzystajcie ostatnie słoneczne dni i poróbcie zdjęcia siebie i swojej rodziny w ogrodzie. Szczegóły znajdziecie na s. 54-55. Czekamy na Wasze zgłoszenia!