Mój Piękny Ogród Wydanie Specjalne 8/2021

Mój Piękny Ogród Wydanie Specjalne - numer w całości poświęcony pysznym przetworom. Sprawdźcie poniżej spis treści, jakie propozycje z ogrodu polecamy na najlepsze pory roku!

WIOSNA
4 Sekrety udanych przetworów - Jak zachować smak owoców i jesieni na dłużej
9 Przepisy na chrupką rzodkiewkę
10 Wykwintne szparagi
Na pierwsze zbiory trzeba czekać kilka sezonów, ale dla smaku ich pędów warto wykazać się cierpliwością
12 Sezon na świeże szparagi
14 Truskawki nie tylko w gruncie
Doskonale nadają się również do uprawy w skrzynkach  i wiszących pojemnikach
18 Truskawkowe smaki na lato i zimę
L ATO
20 Agrestowy smak lata
Dojrzewające owoce tego krzewu kojarzą nam się z początkiem wakacji, ale późniejsze odmiany oferują soczyste słodko-kwaskowate jagody jeszcze w sierpniu
22 Specjały z agrestu
24 Wiśnie są pyszne!
26 Wiśniowe przetwory
28 Brzoskwinie jak aksamit

Zachowaj smak brzoskwiń na zimę
32 Doceńmy cukinię
34 Cukinia na kilka sposobów
36 Chrupkie ogórki z gruntu i tunelu
Choć nie mają wiele witamin, są po prostu smaczne
38 Zamykamy smak ogórków do słoików
40 Bezcenne pomidory
Poznajmy sekrety uprawy tych warzyw
42 Pomidory na słodko i słono
JESIEŃ
48 Słodkie gruszki
Pod względem popularności ustępują tylko jabłkom
50 Delicje z gruszek
52 Śliwki z tradycją
Można je zbierać od lipca do października, a zimą zajadać suszone lub w formie powideł
54 Rozsmakuj się w śliwkach!
56 Dynia idealna na obiad i deser
W zamian za troskliwą opiekę oferuje okazałe owoce o wszechstronnym zastosowaniu
60 Dzika róża ma moc!
62 Wykwintne pyszności z róży
64 Aronia pełna witamin
Nie szkodzą jej nawet najsroższe mrozy, więc można ją z powodzeniem uprawiać w całej Polsce, można z nich przyrządzić wyborne przetwory