Zamów prenumeratę
i zyskaj wiele korzyści
ZAKŁADANIE OGRODU
Rośliny ogrodowe
Sad
Warzywnik
Ogrody przydomowe
Trawnik
Żywopłot
Drzewa i krzewy
Ozdoby ogrodowe
Oświetlenie ogrodu
System nawadniania
Oczka wodne
Skalniaki
Płoty i ogrodzenia
KWIATY W DOMU
Rośliny mieszkaniowe
Aranżacje
Kwiaty balkonowe
Rośliny na taras
Pielęgnacja roślin domowych
PIELĘGNACJA ROŚLIN
Sadzenie roślin
Przycinanie roślin
Podlewanie roślin
Nawożenie roślin
Rozmnażanie roślin
Ochrona roślin
ENCYKLOPEDIA ROŚLIN
Byliny
Jednoroczne i dwuletnie
Drzewa oraz krzewy
Rośliny doniczkowe
Warzywa
Owoce
Pnącza
Cebulowe
Zioła i przyprawy
KALENDARZ OGRODNIKA
Magazyny
Ogrody
Wideo
Konkursy
ZALOGUJ
Zamów prenumeratę
i zyskaj wiele korzyści
ZAKŁADANIE OGRODU
Rośliny ogrodowe
Sad
Warzywnik
Ogrody przydomowe
Trawnik
Żywopłot
Drzewa i krzewy
Ozdoby ogrodowe
Oświetlenie ogrodu
System nawadniania
Oczka wodne
Skalniaki
Płoty i ogrodzenia
KWIATY W DOMU
Rośliny mieszkaniowe
Aranżacje
Kwiaty balkonowe
Rośliny na taras
Pielęgnacja roślin domowych
PIELĘGNACJA ROŚLIN
Sadzenie roślin
Przycinanie roślin
Podlewanie roślin
Nawożenie roślin
Rozmnażanie roślin
Ochrona roślin
ENCYKLOPEDIA ROŚLIN
Byliny
Jednoroczne i dwuletnie
Drzewa oraz krzewy
Rośliny doniczkowe
Warzywa
Owoce
Pnącza
Cebulowe
Zioła i przyprawy
KALENDARZ OGRODNIKA
Magazyny
Ogrody
Wideo
Konkursy
Zamów prenumeratę
i zyskaj wiele korzyści
Strona główna
Komentarze użytkownika
ESC
Wyślij wiadomość
Ogrody
Ulubione
Komentarze
Wczoraj dodawałam komentarz ale widocznie coś nie zadziałało więc napisze raz jeszcze. Moje szparagi w ubiegłym roku były kopczykowane no bo wiadome jest że te z białymi łebkami są najlepsze ale że to więcej pracy więc zostały puszczone bez kopców i sobie rosną na zielono. Nasze szparagi są młode bo mają trzy lata i zdecydowanie brakuje im więcej nawozu są delikatne ale smaczne . Na stronie Mojego pięknego ogrodu facebook przeczytałam wpis Babci Rosy która pisze że do gotowania szparag potrzeba wysokiego wąskiego garnka nie koniecznie można spokojnie ugotować je w zwykłym. Ja swoje gotuję a potem podsmażam na masełku z bułką tartą albo dodaję do jajecznicy.Można też zawinąć w szynkę i zapiec smacznie i elegancko.W mojej galerii dodałam zdjęcie moich okazów po obraniu. Aha no i dodam że jeśli kupujecie szparagi w sklepie to aby sprawdzić ich świeżość wystarczy delikatnie potrzeć główkę i powąchać jak śmierdzi no to wiadomo :(
W odpowiedzi na:
Przydomowa hodowla szparagów
W ubiegłym roku nasze szparagi były w kopcach bo wiadomą jest rzeczą że nie ma jak białe szparagowe łebki . W tym roku kopczyków nie ma i roślina rośnie na zieloną ale i tak dobrze smakuje :) Kłącza naszych szparag mają trzeci rok i chyba brakuje im nieco więcej nawozu gdyż nie są zbyt dorodne. Pod filmikiem na Waszym facebooku widziałam że Babcia Rosa napisała iż szparagi gotuje się na stojąco co nie jest prawdą .Wiem wiem są specjalne garnki ale jak ktoś nie ma to może w zwykłym garnku ugotować . Ja swoje szparagi obieram ale z tego co wiem to nie jest to konieczne .Szparagi możemy podawać po wcześniejszym obgotowani z bułką tartą i masełkiem lub z jajecznicą albo zawinięte w szynkę i zapieczone .
W odpowiedzi na:
Przepis na Ogród: uprawa szparagów
Dodaj ogród >
Najpopularniejsze ogrody
NAJNOWSZE ARTYKUŁY
Piękne jesienne chryzantemy
Jesienna przeprowadzka do domu
Japońskie klony w barwach ognia
Cięcie malin po przymrozkach - wszystko co musisz wiedzieć o jesiennych malinach
Pięknotka cała w koralach
NAJNOWSZY NUMER
Mój Piękny Ogród 11/22
Przydomowa hodowla szparagów
Przepis na Ogród: uprawa szparagów