Polityka prywatności

Ochrona prywatności Użytkowników ma dla nas bardzo duże znaczenie. Zapraszamy do zapoznania się z naszą Polityką Ochrony Prywatności (dalej również: „POP”), która wyjaśnia zasady oraz sposób gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania informacji o użytkownikach serwisu internetowego funkcjonującego pod adresem www.mojpieknyogrod.pl, dalej również „Serwis”), prowadzonego przez spółkę Burda Media Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, ul. Marynarska 15, 02-674 Warszawa (dalej również „Spółka”).

Przypominamy, że korzystając z Serwisu, wyrażasz zgodę na przyjęcie zasad niniejszej Polityki Ochrony Prywatności.

  • I. Przetwarzanie danych osobowych

Dane osobowe użytkowników przechowujemy i przetwarzamy w sposób zgodny z wymogami prawa polskiego, w szczególności w zgodzie z ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204) oraz ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (t. jedn. Dz.U. z 2002 r., nr 101, poz. 926 ze zm.)

Dbamy o administracyjne, techniczne i fizyczne zabezpieczenia, aby chronić dane osobowe, znajdujące się w naszym posiadaniu, przed nieautoryzowanym ujawnieniem, wykorzystaniem, zmianą i zniszczeniem

Zbiór zgromadzonych danych osobowych traktowany jest jako wydzielona baza danych, przechowywana na serwerze serwisu w specjalnej strefie bezpieczeństwa, zapewniającej właściwą ochronę.

  • II. Udostępnianie danych osobowych
  • Jako administrator danych osobowych nie przekazujemy, nie sprzedajemy i nie użyczamy zgromadzonych danych osobowych Użytkowników innym osobom lub instytucjom, chyba że dzieje się to za wyraźną zgodą lub na życzenie Użytkownika, lub w wyniku postanowienia sądu, prokuratury, policji lub innego uprawnionego organu państwa na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań.

Niezależnie od powyższego zwracamy Twoją uwagę, że dane osobowe zgromadzone w ramach Serwisu mogą być również indeksowane przez wyszukiwarki internetowe, w szczególności jeśli zostaną oznaczone przez użytkownika jako dane publiczne.

  • III. Pliki Cookie

W celu umożliwienia użytkownikom korzystania z serwisu internetowego oraz zapewnienia działania niektórych funkcji strony internetowej używamy tzw. cookies (ang. ciasteczka). Takie "ciasteczko" to mały plik, który zawiera informacje o użytkowniku i znika, kiedy przeglądarka użytkownika jest zamknięta. Używamy tych małych plików, by na przykład dowiedzieć się, w jaki sposób Użytkownik korzysta z naszej strony - dzięki temu możemy poprawić projekt naszego Serwisu. Pliki cookie nie są połączone z żadnymi danymi osobowymi użytkownika, dzięki którym można by było go zidentyfikować.

Użytkownik może w każdej chwili wyłączyć w swojej przeglądarce opcję przyjmowania cookies, ale takie wyłączenie uniemożliwi prawidłowy przebieg sesji, a tym samym uniemożliwi poprawne działanie niektórych dostępnych opcji naszego Serwisu.

Nie odpowiadamy za stosowanie cookies na innych stronach internetowych dostępnych dla użytkowników dzięki linkom umieszczonym w naszym Serwisie.

  • IV. Bezpieczeństwo Twoich danych

Strony w ramach Serwisu, dostęp do których wymaga podania danych osobowych lub loginu i hasła, szyfrowane są przy użyciu protokołu Secure Sockets Layer (SSL). Szyfrowanie zapewnia poufność danych osobowych Użytkownika w trakcie ich przesyłania za pośrednictwem Internetu.

Korzystając z Serwisu (np. publikując komentarze czy wypowiedzi w sekcji forum) należy pamiętać, że wszystkie udostępniane informacje są widoczne dla pozostałych Użytkowników, którzy informacje takie mogą czytać, zbierać i wykorzystywać. W takich przypadkach to Użytkownik ponosi odpowiedzialność za dane osobowe, które zdecydował się ujawnić. Dlatego też z funkcji takich należy korzystać rozważnie.

  • V. Treści

Prosimy pamiętać, że Treści udostępniane przez Użytkownika Spółce prowadzącej Serwis lub innym podmiotom mogą być m.in. rozpowszechniane i udostępniane ogółowi użytkowników Serwisu, również osobom niezalogowanym.

  • VI. Informacje zawarte w logach dostępowych

Podobnie jak większość administratorów serwisów internetowych, zbieramy informacje dotyczące wykorzystania serwisów przez Użytkowników oraz ich adresów IP na podstawie analizy logów dostępowych. Informacje te wykorzystywane są w celach technicznych, związanych z administracją serwerów Serwisu, jak również w celach analizy statystycznej.

  • VII. Prywatność małoletnich

Nie zabiegamy w sposób świadomy o przekazywanie danych osobowych przez osoby małoletnie (dzieci), nie gromadzimy takich danych bez zgody ich rodziców czy opiekunów ani nie reklamujemy w sposób świadomy produktów czy usług dla dzieci.

  • VIII. Linki do innych stron internetowych

Na stronach naszego Serwisu możemy m.in. umieszczać linki umożliwiające Użytkownikom bezpośrednie przejście na inne strony internetowe. Nie odpowiadamy jednak za politykę ochrony prywatności stosowaną przez właścicieli innych stron.

IX. Zmiany w POP

Rozwój technologii internetowej, zmiany ustawodawcze w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego mogą wpłynąć na zmiany w POP. O wszelkich zmianach poinformujemy bezzwłocznie Użytkowników za pośrednictwem Serwisu.

  • X. Pytania i kontakt

Jeśli chciałbyś, żebyśmy zaktualizowali Twoje dane osobowe albo usunęli Twoje dane osobowe z naszej bazy danych, albo jeśli masz jakieś pytania na temat POP, skontaktuj się z nami:

  • Burda Media Polska Sp. z o.o.
  • ul. Marynarska 15
  • 02-674 Warszawa
  • Redakcja
  • ul. Rdestowa 1 B-C
  • 54-530 Wrocław
  • kontakt@mojpieknyogrod.pl

Połącz się z Mój Piękny Ogród

              Wybór i pielęgnacja                        drzewka świątecznego

 

 

 


 

 

 


 

  Sprawdź swoją wiedzę ogrodniczą!

 

 

 


 

     Porady na grudzień w ogrodzie

 

 

 

 

 

       Lista wydarzeń ogrodniczych                        edycja 2017

 

 

 


 

          Ogrodnicza mapa Polski 

 

 

 

  Mój Piękny Ogród na Instagramie!

  


 

    Księżycowy Kalendarz Ogrodnika                          2017

 

 

Wideo

Grudniowy numer "Mojego Pięknego Ogrodu" już w kioskach! Odtwarzaj

Nasi eksperci

mgr inż. Barbara Bogacz

mgr inż. Barbara Bogacz
nasza stała konsultantka
Pytania dot. uprawy
i pielęgnacji roślin
czwartki godz. 17-18

tel. 71 376 28 42

Zapis do newslettera

 

„Mój Piękny Ogród” to prawdziwa skarbnica wiedzy i inspiracji dla każdego miłośnika przyrody. Znajdziesz tu oryginalne pomysły na aranżacje, a także sprawdzone porady na temat pielęgnacji oraz ochrony roślin. Podpowiemy Ci, jak zadbać o ogród, aby każdego roku prezentował się niepowtarzalnie, zachęcając do wypoczynku w malowniczym otoczeniu.

Porady